Hoe je je kind kan helpen in deze tijd?

De komende periode zullen er nog meer teleurstellingen komen. Leuke uitjes, verjaardagen en evenementen die gepland stonden gaan ineens niet meer door. Bedenk wat je écht belangrijk vindt. Dit is het moment om daarbij stil te staan. Een cadeau om alle tijd en gelegenheid te investeren in je gezin. Hoe ga je later terugkijken op deze periode van gedwongen stoppen met je leven? Hoe wil jij dat je kinderen en jullie als ouder(s) deze tijd gaan herinneren? Zie het als een kans.

Wat leuk is om te doen is om tijdschriften te verzamelen en ieder voor zich en/of met z’n allen een collage te maken in wat jullie belangrijk vinden en leuk om te doen. Hoe zou deze collage er uit hebben zien als je met een blij gevoel terug kan kijken op deze periode? Wat hebben jullie dan in die periode gedaan thuis? Wat doet er echt toe? Welke keuzes willen jullie maken?

Verzin samen gekke activiteiten, ook als deze ervoor zorgen dat het soms even een bende is thuis. Schilder bijvoorbeeld een stuk in huis met krijtverf, waar je met je kinderen op los kan gaan, of teken op het behang die jullie toch willen gaan vervangen. Eet op plekken waar je nooit samen hebt gegeten thuis, laat ze hun eigen veilige verzamelplekje maken in huis van waardevolle, bijzondere spulletjes uit huis en uit de natuur.

Maak daarna als gezin momenteel een nieuw plan. Een planning waarin je momenten hebt waar je tijd doorbrengt met elkaar en momenten dat je zelf ook rust hebt. Jullie hebben nu weken de tijd om bepaalde ritmes en afspraken écht samen te oefenen. Praat er met elkaar over op een leuke manier. Luister naar elkaar en naar elkaars gedachten en meningen, zonder verwijten. Daarvoor heb je nu gelukkig alle tijd.

Altijd al getwijfeld om een kindercoach/therapeut in te schakelen?

Merk je dat je het lastig vindt om als ouder deze structuur te creëren of laat je kind emoties zien die je moeilijk vindt, neem dan contact met mij op. Dit is het moment dat we qua coaching meer tijd hebben. In deze paar weken thuis, zou ik 2 keer per week met je kind kunnen afspreken (op mijn praktijk of online). Een perfect moment om bepaalde emoties even onder de loep te nemen, zodat je kind straks weer met een rustig en blij gevoel naar school kan gaan.

Herken je één van deze klachten?

  • zorgen over ziekte bij zichzelf, ouders of andere in de familie zoals opa en oma. En het lukt je niet om je kind gerust te stellen
  • bang voor ruzie tussen de kinderen of in het gezin
  • moeite met scheiding ouders, en juist nu extra moeilijk kan zijn
  • bang voor verveling
  • boos op anderen die hun kinderen wel buiten laten
  • boos op ouders die met hun kinderen leuke uitjes doen in volle parken, winkels en speeltuinen
  • druk of verlegen zijn er nu wat aan willen doen
  • onzeker over schoolwerk
  • onzeker of je als ouder(s) je kind kan of moet helpen met schooltaken
  • weinig zelfvertrouwen

 

Extra intensieve begeleiding is mogelijk

Wat zie ik mijn praktijk? Ouders en kinderen willen toch blijven komen en zien mogelijkheden voor online coaching. Ik had er in eerst instantie zelf nog niet aan gedacht, totdat ouders zelf met het idee kwamen, want het begint zo normaal voor ze te worden om via beeld les te krijgen. Mama, papa, dat kan toch ook met Ellen?

En ja, dat kan. Lieve kinderen jullie zijn meer dan welkom in mijn praktijk. Ik neem alle maatregelen om voor een goede hygiëne te zorgen, en als ik ook maar enigszins twijfels heb over mijn eigen gezondheid, dan zien we elkaar inderdaad via de computer of tablet. Maar ook als jullie dat zelf als ouders gewoon liever willen. Voor mij een leuke uitdaging, maar ik zie het als een juiste periode om je kind te helpen!

Neem contact op met mij voor een gratis kennismakingsgesprek op één van mijn locaties in Amsterdam Oost, Noord of in de Pijp, of voor een online coaching traject.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

coaching amsterdam