HSP coaching – kom weer terug in balans

 

Je bent een (hoog)sensitief persoon (HSP) en je weet inmiddels dat je anders bent dan anderen. Hooggevoeligheid kan zich op vele manieren uiten. Je neemt bijvoorbeeld de subtiele signalen uit je omgeving gemakkelijk waar; je voelt de ander snel aan. Je neemt stemmingen van een ander over. Lawaai en drukte kunnen een hele belasting voor je zijn. Je krijgt veel informatie binnen. Dit kan een mooie en handige eigenschap zijn, maar ook een eigenschap die je soms overspoelt.

Tijdens een HSP coachtraject leer je jezelf beter kennen. Je gaat leren om meer in contact te komen met je ware natuur en te vertrouwen op je eigen kracht. Je leert om te filteren; wat is van een ander en wat is van mij, zodat je steeds terug kan komen bij jouw eigen kern. Want als je dat lukt, dan wordt de hooggevoeligheid een hele mooie sterke eigenschap.

Veel HSP’s hebben last van vermoeidheid en wisselende energiepatronen. Ze stemmen vaak veel te veel af op anderen, voelen feilloos aan wat de omgeving van hen verwacht, maar hebben vaak de grootste moeite om te weten wat ze zelf echt willen. Klinkt dit herkenbaar?

  • Ik zit erg in mijn hoofd en kom niet meer bij mijn gevoel.
  • Ik heb vaak twijfel over mijn eigen keuzes.
  • Ik pas mij aan en ga steeds over mijn grenzen heen.
  • Ik durf niet goed voor mezelf te kiezen en te zeggen wat ik vind.
  • Ik weet niet wat mijn echte verlangens zijn.
  • Ik heb moeite mezelf te waarderen voor wie ik ben.
Als HSP coach besteed ik in eerste instantie aandacht aan het opbouwen van een goede relatie waarin je je veilig voelt om gevoelens te uiten en problemen te delen. Ik bied vooral een luisterend oor. Ik geef de ruimte om na te gaan wat je precies voelt in de situaties die je beschrijft.  Op deze manier kan je ervaringen verwerken en komt er ruimte voor een oplossing. Door de vragen die ik stel, kom ik erachter wie je bent, wat voor type je bent en wat je precies nodig hebt. Want door jou goed te leren kennen, kan ik gerichte oefeningen geven waarin je zelf tot bepaalde inzichten komt die levens veranderend kunnen zijn.


Hoe ziet zo’n HSP Coaching dagdeel er precies uit?

Er is altijd een bepaalde opbouw van de dag met een structuur. Dat vind ik belangrijk, en ik weet dat dat voor iedere HSP’er geldt want duidelijkheid geef rust. Maar hoe het inhoudelijk precies gaat lopen is iedere keer anders. Ik kijk echt waar jouw behoefte is, en wat je wilt leren en pas daar de oefeningen die ik met je doe op aan. We gaan in ieder geval kennis maken met jouw gevoelswereld. Dat doe ik door een combinatie van yoga, meditatie, wandelen, gesprekstechnieken etc. Deze intuïtieve afstemming zorgt ervoor dat je écht tot de kern kunt komen.

Na deze dag ontvang je van mij binnen een week een praktisch plan met voedingstips, leefstijladviezen, oefeningen en praktische handvaten. Dit is een zeer persoonlijk verslag die écht voor jou is geschreven.

Ongeveer 4 tot 6 weken stuur ik je een zelfevaluatie, waarin je beschrijft hoe het met je gaat, welke veranderingen je hebt ervaren etc. Met deze evaluatie kun je aan jezelf verklaren of er voldoende beweging is of dat er eventueel behoefte is aan extra ondersteuning.

Vrijblijvende kennismaking

Wil jij ook een omslag maken in jouw leven? En je (hoog)sensitiviteit beter gebruiken in je dagelijks leven, werk én privé. Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvende eerste kennismaking.

Een HSP – terug in balans dag duurt (meestal) ongeveer 4 uur.

  • De sessie vindt plaats in en rond één van mijn praktijkruimtes in Amsterdam
  • Voorafgaand aan dit coachingstraject vindt altijd een (telefonische) kennismaking plaats
  • Binnen 1 week na de sessie ontvang je een praktisch plan met richting en handvatten.
  • Na circa 6-8 weken vindt er een voortgangsevaluatie plaats per e-mail.

Wil je een echte verandering in je leven? Met een coach die ieder facet van hoogsensitiviteit doorgrondt en jou als geen ander begrijpt? Vraag dan een vrijblijvende telefonische kennismaking aan.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.