jongerencoaching

 

Voor jongens en meiden van 10 tot 25 jaar:

 • Die niet lekker in hun vel zitten
 • Keuzestress hebben over de toekomst
 • Zich eenzaam voelen
 • Met concentratieproblemen
 • Bij faalangst
 • Pesten
 • Bij schaamte
 • Een moeilijk contact hebben met hun ouders
 • Problemen na of tijdens een scheiding of andere heftige gebeurtenissen

De puberteit en adolescentieperiode is de transitie naar volwassenheid. Jongeren zijn als het ware volwassenen zonder ervaring. De puberteit is noodzakelijk om je eigen identiteit te ontdekken en te vormen. Het is een periode waarin je bezig bent met te ontdekken waar je grenzen liggen, wat je leuk vindt, waar je goed in bent en te leren omgaan met teleurstellingen en tegenslagen. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Misschien ben of voel je je al volwassen, maar ziet jouw omgeving dit anders. Soms heb je een klein zetje nodig en soms juist een wat langere ondersteuning of hebben je ouders wat meer hulp nodig hoe om te gaan met deze periode.

Het doel van jongerencoaching is om de weg naar volwassenheid met hindernissen goed door te komen en de toekomst doelgericht in het vizier te hebben:
• Ontwikkelen van zelfregie.
• Uitgaan van het zelfpotentieel dat de kans en ruimte krijgt te groeien.
• Adresseren van het zelfbewustzijn dat leidt tot zelfvertrouwen.
• Bepalen van een duidelijke focus, een duidelijke structuur binnen een veilige omgeving.

Dit alles leidt tot gedragsverandering en het maken van heldere keuzes.

Werkwijze jongerencoaching

Na de aanmelding neem ik (Ellen) binnen 24 uur contact op voor het maken van een gratis kennismakingsgesprek. Na deze kennismaking wordt er een intakegesprek ingepland. Indien je niet ouder bent dan 18 jaar, vindt dit gesprek plaats met jou en je ouder(s). Als je ouder bent, mag je zelf bepalen wat je fijn vindt, met of zonder je ouder(s) erbij. Het intakegesprek vindt plaats bij mij op de praktijk op één van de locaties. Als je het fijn vindt kan je ook gebruik maken van online coaching. Tijdens het intakegesprek krijg ik een beeld van de problemen die spelen. Vervolgens geef ik advies over welke manier van begeleiding ik het meest passend vindt bij jouw situatie.

Jongerencoaching

Individueel traject 

Vanaf het eerste contact staat jouw veiligheid centraal. Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt tijdens de gesprekken en geef je daarom de ruimte om te wennen. Je vertelt wat jij wilt vertellen in jouw tempo. Alles wat jij aan mij vertelt blijft onder ons. En als ik het belangrijk vindt dat jouw ouders op de hoogte zijn van iets wat je mij vertelt, dan zal ik dat altijd eerst met jou bespreken. Vanaf het moment dat ik merk dat je je op je gemak voelt gaan we kijken naar datgeen wat je wilt leren op sociaal- emotioneel gebied.

Voorbeelden van zelf opgestelde hulpvragen zijn:

 • Ik durf mijn grenzen aan te geven
 • Ik leer om te gaan met het maken keuzes
 • Het lukt mij om me te focussen op school
 • Er is een betere communicatie tussen mij en mijn ouders

Tijdens de sessies gebruik ik verschillende methodieken en vragen om erachter te komen hoe jij het beste leert. Ik kies voor methodieken die bij jou passen. Hierdoor is geen één sessie is hetzelfde, maar er is wel altijd een structuur en opbouw in mijn sessie. Ik gebruik een combinatie van coaching technieken (tekenen, spel, gesprekskaartjes) en lichaamsgerichte technieken (yoga, mindfulness, visualisatie, reiki). Op die manier ben je op een leuke en ontspannen manier bezig en leer je te vertrouwen op je eigen gevoel.

 

jongeren, jongerencoaching

 

De rol van ouder(s) tijdens het jongerencoaching- traject

Ouder(s) spelen een belangrijke in het proces en leren jouw behoeften serieus te nemen. Ouders vinden soms de fase van jongeren soms een lastige tijd, waardoor er moeilijkheden kunnen ontstaan in de communicatie. Vaak zijn hiervoor ook een aantal sessie met ouder(s) erbij of met ouder(s) apart zinvol, zodat ze leren om te gaan met de situatie. Ik help ouder(s) vaak met het wat meer kunnen loslaten en leren te reageren zodat je op een gezonde manier kan blijven ontwikkelen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Open chat
Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Binnen 24 uur krijg je reactie.
Powered by