Over Ellen

Mijn naam is Ellen Nabuurs, intuïtief coach en yogadocente. Ik ben 31 jaar en woon in Amsterdam. Ik ben gespecialiseeerd in het begeleiden van kinderen. Samen met jou ga ik kijken naar wie je bent en hoe je je voelt. Door eens te kijken wat er van binnen gebeurt ontdek je jouw talenten. En deze kan je omzetten in hulpbronnen zodat je meer rust en ruimte voor jezelf ervaart.

kindercoach ellen

In 2010 ben ik als vrijwilligster naar Afrika gegaan. Daar werkte ik met getraumatiseerde kinderen. Het bijzondere aan dit werk vond ik de liefdevolle connectie en het vertrouwen die ik opbouwde met de kinderen. Het raakte me diep in mijn hart toen ik hoorde wat zij hebben moeten meemaken. Maar dat maakte het voor mij extra bijzonder om te ervaren dat ik een veilig, vertrouwd persoon voor deze kinderen was. Na deze reis wist ik meteen dat ik daar iets mee wilde doen in Nederland. Toen ben ik de opleiding Social Work begonnen en startte ik als vrijwilliger bij de Kindertelefoon. Bij de Kindertelefoon heb ik geleerd hoe ik een kwetsbaar kind het vertrouwen te geven om te vertellen wat er in hem om gaat. Stapje voor stapje, heel voorzichtig voelde kinderen aan dat het kon en heb ik van grote betekenis kunnen zijn.

In 2015 ben ik aan de slag gegaan bij Balans en Impuls, een psychologisch trainings- en adviesbureau. Ik begeleidde volwassenen (met burn-out klachten, depressie en zeer complexe PTSS) op een praktische manier in de thuissituatie. Hier kwam ik in gezinnen terecht waar weinig aandacht leek te zijn voor de kinderen, terwijl ik zag hoeveel impact de problematiek van ouders op het kind hadden. Dat heeft me getriggerd om een Kindercoach opleiding (bij BGL) te volgen. Tijdens deze opleiding heb ik alle interventies zelf uitgevoerd, waardoor ik ervaren heb hoe het is om op een speelse, betrokken manier gecoacht te worden. Dit ben ik meteen in mijn werk gaan toepassen door het coachen van kinderen van ouders met psychische problemen.

 

Visie

Sinds augustus 2019 ben ik gestart met mijn eigen praktijk Liebelle. Ik doe mijn werk met heel veel plezier en ik vind het prachtig om te zien hoe mooi en uniek ieder mens, dus ook ieder kind, is. Ik laat het kind voelen zodat hij zelf op basis van zijn gevoelens en behoeften een fijne keuze voor zichzelf kan maken. Dit zorgt voor vertrouwen.

Terwijl wij vaak als volwassenen denken te weten waar het kind behoefte aan heeft, hebben we het vaak mis. Ik heb geleerd om niet in te vullen voor het kind. We hoeven het ze alleen maar te vragen. Ouders stimuleer ik om net als ik écht te leren luisteren naar de behoeften van hun kind.

Als iemand zelf kan voelen en vertellen waar hij behoefte aan heeft, dan ontstaat er een prachtig vertrouwen in zichzelf. Dat is wat ik ieder mens, ieder kind gun.

 

Specialisatie

Door mijn ervaring in de yoga wereld en een cursus in hooggevoeligheid, werk ik veel met hooggevoelige kinderen. Tevens heb ik me gespecialiseerd op het gebied van trauma.

 

Werkwijze

Omdat kinderen nog een goede toegang hebben tot magisch denken en het vertalen van gevoel naar beelden, gebruik ik een combinatie van coaching technieken (tekenen, spel, gesprekskaartjes) en lichaamsgerichte technieken (yoga, mindfulness, visualisatie). De creatieve oefeningen zijn vaak een resultaat van mindfulness en yoga practice waar ik het kind in meeneem. Door te visualiseren en te bewegen komen kinderen vaak tot bijzondere inzichten die ze vervolgens creatief kunnen uitwerken op hun eigen manier. Het kind is dan op een ontspannen manier bezig en leert te vertrouwen op zijn eigen gevoel.

 

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je meer weten over de aanpak en wat ik voor jou kan betekenen? Kom dan langs voor een gratis kennismakingsgesprek. Op die manier kun je mij leren kennen en jouw vragen stellen. Dit gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

 

Opleidingen & trainingen

⦁ HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
⦁ Post HBO Kindercoach/-counseler bij BGL
⦁ Post HBO Psychologie Counseling bij SCN
⦁ Traumasensitief werken bij Trauma Company
⦁ Kinder- en volwassenen Yoga Teacher training
⦁ Hooggevoeligheid voor kinderen


Aangesloten bij
⦁ Merk Hoe Sterk
⦁ SKJ
⦁ Jip en Jan Yoga academie
⦁ Adiona (voor kindercoaches en kinderyogadocenten)


Libel 

Mijn naam en statussymbool is ‘de Libel’. Dit insect staat voor speelsheid en verandering, maar ook geluk en harmonie. En als je goed kijkt naar een Libel, dan zul je zien dat geen Libel hetzelfde is. Ieder heeft een andere kleur en een andere structuur. En zo kijk ik ook naar een kind. Ieder kind is uniek en als coach laat ik kinderen op een speelse manier ontdekken wie ze zijn en waar hun behoefte ligt. Als een kind mag zijn wie hij wil zijn zal hij op een positieve manier ontwikkelen en gaat hij stralen van geluk. We hoeven het alleen maar te vragen.

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Open chat
Maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Binnen 24 uur krijg je reactie.
Powered by