Stress na ingrijpende gebeurtenissen

 

Er kunnen verschillende gebeurtenissen plaats vinden in je leven die erg stressvol en ingrijpend kunnen zijn. Als er voldoende positieve aandacht is en je emoties hebt kunnen met een vertrouwenspersoon, hoeft er niets aan de hand te zijn. Indien hier om wat voor reden dan ook niemand voor je was, of het te heftig was kunnen ingrijpende gebeurtenissen zich ontwikkelen tot een traumatische ervaring. En daar kan je heel veel klachten van ervaren.

Er kunnen dan klachten ontstaan als:

  • Flashbacks, herbeleving, nachtmerries
  • Slaapproblemen, concentratieproblemen, schrikreacties, opwinding
  • Depressieve klachten; negatief beeld van de wereld, vervreemd voelen, neerslachtig
  • Verslavingsgedrag om klachten te verminderen
  • Vermijden van bepaalde situaties, plekken of personen
  • Niets meer voelen, alsof je lijf ontkoppeld is van je bewustzijn

Indien deze klachten zijn ontstaan ten gevolge van een of meerdere ingrijpende gebeurtenissen, is intensieve en langdurige begeleiding nodig. Tijdens deze begeleiding leer je om met emoties en gevoelens om te gaan en dit bespreekbaar te maken. De begeleiding is in eerste instantie gericht op weer vertrouwen te krijgen in jezelf, de ander en in je lijf. En  te begrijpen wat er precies gebeurt in je lijf en waar dat vandaan komt. Je leert praktische tools (zoals ademhalingsoefeningen en regulatieoefeningen) die je kan inzetten bij hevige angst. En je leer stapje voor stapje om de ellendige beelden in de juiste woorden te omschrijven. Een omschrijving voor jouw emoties en fysieke gevoelens. Als je dat kan, kunnen we voorzichtig stapjes gaan maken om weer meer deel uit te kunnen maken van de maatschappij.


Vergoede begeleiding op maat:

In samenwerking met Merk Hoe Sterk (MHS) begeleid ik mensen met Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS), burn-out of depressie. De begeleiding vindt meestal bij jouw thuis plaats, en als je er klaar voor bent zullen we meer naar buiten gaan. Meestal wordt deze begeleiding vergoed door de zorgverzekeraar. Voor informatie neem gerust contact met mij op, of meld je rechtstreeks aan bij MHS.

Als ervaringsdeskundige en ervaring in het werken met burn-out en PTSS begrijp ik de gevolgen ervan heel goed. En het is niet makkelijk om in die situatie een eerste stap te zetten naar hulp. Ik begrijp wat de psychische gevolgen en ontwrichting in je leven betekent. Zowel voor jezelf als voor je gezin. De impact op het hele gezin wordt vaak vergeten. Het hele gezin is immers slachtoffer van de situatie. Dan is het fijn als je weet dat je bij mij de optimale aandacht krijgt waar jij en je naasten ook recht op hebben. Ik wil je weer leren te genieten van het leven.

Je moet je hiervoor wel realiseren dat het traject bij MHS geen eenvoudige weg is en ook de nodige obstakels kent, echter sta je er nu niet meer alleen voor!

 

Neem hier contact met mij op voor een kennismaking!

 

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.